Hamburger Hallig har fået sit navn efter de 2 foretningsmænd fra Hamborg, der købte øen i 1624. De inddigede den i 1628. Øen udgjorde tidligere den nordøstlige del af øen Strand. Vestkysten er sikret med diger, og de indvundne 550 ha saltenge på begge sider af dæmningen har udviklet sig til et værdifuldt naturreservat med ni rugende fuglearter. Strandengene er et specielt levested mellem hav og land og vigtig raste. og yngleplads for vores fugle.
Hamburger Halligs hovedværft har tre bygninger: Kroen „Hallig Krog“, et servicehus for nationalparkens personale samt et vadehavsværksted med udstilling og laboratorium. 300 meter syd for hovedværftet ligger Kuhberg (”Kobjerget”), der er et lavt værft uden bygninger, der fungerer som redningshøj for får ved "Landunter" (når alt står under vand).
På fastlandet umiddelbart før vejen over til Hamborg Hallig ligger service og informationscenteret "Amsinck-Haus". Det er her vi mødes til turen.
Turbeskrivelse
Start ved Amsinckhaus. Herfra går vi 4 km gennem saltengene til Hamburger Hallig. Vejen fører os forbi Schafsberg, hvor NABU (naturbeskyttelsesforening) holder til.
Vi vil se nøje på planterne. Da engene kan oversvømmes af havvand, er de kendetegnet ved, at der findes planter, som tåler salt, og insekter, der ofte ikke bliver opdaget som for eksempel Halligflieder-Spitzmaus-Rüsselkäfer eller Salzkäfer. Vi vil også iagttage og fortælle om fuglene, Nationalpark Wattenmeer samt UNESCO Verdensarv.
På halligen er det muligt at købe lidt mad og drikke (ikke inkluderet i prisen). Efter halligturen vil der være mulighed for fugleiagttagelser i Beltringharder Koog og i Hauke- Haien-Koog. Nogle fantastiske fuglespots!
Husk ordentligt fodtøj, påklædning efter vejrforhold samt kikkert, hvis du har.
Efter booking vil du modtage en mail med praktiske oplysninger