Inklusiv teleskop og Leica kikkerter m.m


Ring for at aftale dato


En privat guide

med op til 4 personer

3 timer ialt 1500,-kr


Trækfuglene & sort sol


Flere fantastiske smukke, næsten kunstneriske, spektakulære fænomener kan opleves om foråret og endnu mere om efteråret, hvor kæmpe flokke af stære flyver formationer. Mindst lige så facinerende er de kæmpe flokke af ryler, hjejler, ænder og gæs, man kan være heldige og se. En oplevelse man sent glemmer.


Overnatningsballetten ses flere steder i landet, men de største flokke finder man i Tøndermarsken. Stæren kommer til marsken for at æde stankelbens- og gåsebillelarver, som findes i de største mængder i fugtige græsmarker. Om dagen søger de især føde i de ydre koge af Tøndermarsken, og om natten opsøger de tagrør, hvor de overnatter. Overnatningsområderne flyttes hele tiden for at snyde rovfuglene, og fordi tagrør efter nogle dages benyttelse brækker, hvorved stæren kommer til at sidde med fødderne i vand. Det koster for meget energi. Man kan derfor aldrig være helt sikker på, hvor stærene går ned til overnatning.


Stærene følger solens ur, derfor er mødetidspunktet afhængig af tidspunktet hvor solen går ned.


Når du booker en bestemt dag, vil der i den mail du får blive oplyst mødested og tidspunkt, samt andre praktiske oplysninger.