Seneste tilmelding 14 dage før!


Efter booking vil du modtage en mail med praktiske oplysninger

DATO

27.06.2021

12.09.2021

Pris pr. person


500,-kr

Inklusiv mad og færge

Leica Ultravid HD-Plus kikkerter & teleskopkikkert til rådighed!

Hallig Oland


Halligen Oland er en lille hallig i Nordfrisland, der er ca. 2,9 kilometer lang og op til 980 meter bred. Indtil1634 var Oland forbundet med hallig Langeneß. I løbet af århundrederne blev denne forbindelse ødelagt af stormfloder. Hallig Øland blev også meget mindre. Oprindelig var der 2 værfter, men nu lever alle mennesker på en. Værfter er de eneste forhøjninger, som rager op over vandet, når landet ved højvande og stormflod oversvømmes.I dag er halligen forbundet med fastlandet via en lille banedæmning. Dæmningen er med til at udvide Ølands østside og dermed udligne det på grund af stormfloderne tabte land på vestsiden. Banedæmningen er en stormsikret forbindelse, som tjener til transport af materialer og personer. Dem, der bor på halligen, må bruge deres egne små vogne kaldet  "Loren" til at hente forsyninger.

 

Hallig Oland har både skolekirke, menighedshus med bibliotek, kro og et stråtækt fyrtårn. På midten af halligen findes et historisk vandreservoir til kvæg, en såkaldt Fething. Den lille stråtækte kirke er bygget i 1824 som erstatning for to tidligere kirker.


En havn giver mulighed for en yderligere forbindelse til fastlandet.Turbeskrivelse


Vi går over havbunden til hallig Oland (7km). Tilbage sejler vi med skib. På turen over til Oland fortæller vi om vaden, dens beboere, fuglene, Nationalpark Wattenmeer og UNESCO verdensarv. På halligen viser vi seværdighederne, og vi får et lille måltid.