Leica Ultravid HD-Plus kikkerter & teleskopkikkert til rådighed!

DATO


     15.05.2021

     13.06.2021

Pris pr. person


540,-kr

Inklusiv mad og hestevogn

Hallig Südfall


Halligen Südfall ligger i ZONE 1 i Nationalpark Wattenmeer, hvilket betyder at det kræver en særtilladelse at gå over til halligen, og det er kun tilladt sammen med en nationalparkguide. Dette skyldes halligens enorme betydning for træk- og ynglefuglene. Ved forårs- og efterårstrækket kan man tit se tusinde af fugle bare på gåturen over havbunden.

 

På hallig Südfall yngler skestorke i en stor koloni, den største i vores område. Man kan fint med kikkert og teleskopkikkert iagttage kolonien. Der yngler også mange andre fugle på halligen. Sydfall er på 54 ha, og på den eneste værft på halligen ligger et beboelseshus med små sidebygninger. Værfter er de eneste forhøjninger, som rager op over vandet, når landet ved højvande og stormflod oversvømmes.


Turbeskrivelse

Vi mødes på Nordstrand/Fuhlehörn. Her bliver vi med hestevogne kørt over til halligen. Ankommet på halligen har vi god mulighed for at iagttage fuglene, og vi får et lille måltid.


Tilbage går vi over havbunden, hvor vi vil fortælle om vaden, dens beboere, Nationalpark Wattenmeer og UNESCO verdensarv.  

Du vil efter turen forstå, hvorfor dette fantastiske område er Verdensnaturarv.


Du skal medbringe påklædning, som passer til vejret. Har du en kikkert, så husk den endelig, der er masser at se på. Skulle vandet være for koldt til bare tæer (under 12 grader), så kan man også bruge gummistøvler.

Kun med tilmelding
            P.gr.a. hestevognen skal turen bookes senest 3 uger før!


Efter booking vil du modtage en mail med praktiske oplysninger